Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Umicore lanceert Nexyclus™, unieke garantie voor volledig gerecycleerde edelmetalen, waaronder PGM's

Umicore Olen

Umicore lanceert 's werelds breedste aanbod van volledig gerecycleerde edelmetalen, waaronder platinagroep-metalen (PGM's), met drie soorten certificaten. Nexyclus™ is de naam van dit unieke aanbod dat inspeelt op de schaarste van grondstoffen en de toenemende vraag naar gerecycleerde, verantwoorde en koolstofarme metalen.

Het bouwt voort op de wereldwijde leidende positie van Umicore in de recuperatie van edelmetalen met haar gevestigde circulaire bedrijfsmodel.

Nexyclus™ garandeert 100 procent gerecycleerde metalen van hoge kwaliteit, met als eerste de edelmetalen goud, zilver en de MPG's platina, palladium en rodium. Deze non-ferro, gerecycleerde metalen zijn allemaal afkomstig van erkende leveranciers, in overeenstemming met Umicore's kader voor verantwoorde bevoorrading. Klanten kunnen kiezen uit drie aanbiedingen voor gerecycleerde inhoud en chain of custody-certificaten. Nexyclus™-certificaten zullen door een derde partij worden geauditeerd.*

"Nexyclus™ van Umicore vertegenwoordigt 's werelds breedste aanbod van volledig gerecycleerde, verantwoord ingekochte edelmetalen, waarbij gebruik wordt gemaakt van het technologisch leiderschap van onze wereldwijde en internationaal befaamde raffinage- en recyclagecapaciteiten voor edelmetalen. Het aanbod verzekert een betrouwbare toegang tot kritieke grondstoffen voor een waaier van industrieën die hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen ondersteunen en de circulaire economie bevorderen," zegt Veerle Slenders, Executive Vice President Recycling van Umicore.

 

Nexyclus™ bundelt de troeven van Umicore's activiteiten Precious Metals Refining en Jewelry and Industrial Metals. De edelmetaalraffinage en -recyclage vestiging van Umicore in Hoboken verwerkt en wint 17 edelmetalen terug uit 200 verschillende en complexe industriële afvalstromen volgens de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidsnormen, dankzij haar unieke en beproefde flowsheet.

De activiteit Jewelry and Industrial Metals is een toonaangevende leverancier van een compleet gamma diensten en producten voor de recyclage van edelmetalen. Umicore levert aan topmerken in juwelen, horlogemakers en de muntenindustrie en bedient ook de elektrotechnische, automobiel-, chemische en medische technologiesector met industriële toepassingen.

 

Over Umicore

Umicore (oa. in Olen en Hoboken) is de circulaire materiaaltechnologiegroep gericht op toepassingsgebieden waar haar expertise in materiaalwetenschappen, scheikunde en metallurgie een concreet verschil maken. Haar activiteiten zijn ondergebracht in vier business groups: Battery Materials, Catalysis, Recycling en Specialty Materials. Elke business group is georganiseerd in marktgerichte business units met materialen en oplossingen die toonaangevend zijn in nieuwe technologische ontwikkelingen en onmisbaar in het dagelijks leven.

Umicore genereert het merendeel van haar inkomsten uit en wijdt het grootste deel van haar O&O-inspanningen aan schone mobiliteitsmaterialen en recyclage. De doorgedreven doelstelling van Umicore is het creëren van duurzame waarde en vloeit voort uit de ambitie materialen te ontwikkelen, te produceren en te recycleren volgens haar missie: Materials for a better life.  

De industriële en commerciële activiteiten en de O&O-activiteiten van Umicore zijn wereldwijd verspreid om haar internationale klantenbasis met meer dan 11.500 werknemers zo goed mogelijk te dienen. In 2023 genereerde de Groep inkomsten (metaal niet inbegrepen) van € 3,9 miljard (omzet van € 18,3 miljard). 

 

 

Umicore Olen

Deel dit artikel